Reivindiquem una Diada que obri un canvi de cicle social, econòmic i polític on Lleida i les seves comarques siguin decisives

Amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, alcaldes, alcaldesses, regidors, regidores, caps de llista i simpatitzants que formen part del projecte Impulsem Lleida, han celebrat un acte aquest matí a la plaça dels Apòstols del Turó de la Seu Vella, que ha inclòs una ofrena floral. La formació política reivindica un canvi de cicle social, econòmic i polític on les comarques i els municipis lleidatans siguin decisius i deixin de ser les grans oblidades de la política catalana.
L’acte ha estat encapçalat pel portaveu d’Impulsem Lleida i alcalde de Maials, David Masot; l’alcaldessa d’Aitona i vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol; per l’alcalde de Torrefarrera i vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre; i pel portaveu d’Impulsem Lleida i alcalde d’Ivars de Noguera, Josep Magrí.  
A les portes de celebrar una nova Diada, el portaveu d’Impulsem Lleida, David Masot, ha lamentat que la ciutadania se senti cada vegada més allunyada de la política i que com a conseqüència, el “sobiranisme sigui lluny de ser un moviment de la ‘revolució dels somriures’”. En aquest sentit, Masot ha criticat que les batalles fratricides entre les forces sobiranistes mantinguin el país aturat i sense cap projecte de futur. Davant aquesta situació, Masot ha afirmat que “cal donar un gir de 180 graus’.
L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha remarcat que “com a país i societat necessitem una embranzida i nous actors que repensin el projecte de país per dotar-los de garanties i afrontar les incerteses del present i del futur” com són la inflació, la crisi energètica i climàtica, l’angoixa social, empreses que marxen de Lleida, així com “la falta d’un projecte polític rigorós, sobiranista i catalanista”. Pujol ha lamentat que “Lleida, les seves comarques i el Pirineu siguin les grans oblidades de la política catalana aquests darrers 40 anys”. Per aquest motiu, és necessari el projecte que defensa Impulsem Lleida, un projecte “de recuperació i regeneració social, econòmica, agrícola, energètica, cultural, esportiva i també política de les nostres comarques”.
Jordi Latorre, alcalde de Torrefarrera, ha traslladat el suport de Impulsem Lleida a totes aquelles persones que estan decebudes amb la situació actual del país i ha remarcat que “cal un nou projecte de país que regeneri la societat, que canviï i doni un impuls a aquest país que ha entrat en una greu crisi, tenint en compte el vector territorial”. Així, ha insistit en que “l’agenda lleidatana i les prioritats de les terres de Lleida passin a ser prioritats nacionals”.
Per últim, el portaveu d’Impulsem Lleida i alcalde d’Ivars de Noguera, Josep Magrí, ha posat el focus en els fets històrics, assegurant que “Lleida i les seves comarques també són protagonistes històriques de la Diada Nacional de Catalunya”. Així, Magrí ha recordat que Impulsem Lleida reivindica una Diada Nacional que obri la porta a un canvi de cicle social, econòmic, polític on les comarques i els municipis lleidatans siguin decisius a l’hora de construir el futur”.

COMPARTEIX L'ARTICLE A LES TEVES XARXES

Compartir en facebook
Comparteix a Facebook
Compartir en twitter
Comparteix a Twitter
Compartir en linkedin
Comparteix a Linkdin
Compartir en pinterest
Comparteix a Pinterest

Posa't en contacte amb nosaltres

Tens cap dubte? Vols posar-te en contacte amb el partit? A continuació trobaràs un formulari: omple amb les teves dades personals i pregunta’ns el que vulguis. Et donarem una resposta com més aviat millor. Moltes gràcies pel teu suport!