Més de 80 electes municipals reben formació per projectar els propers quatre anys del municipalisme lleidatà

Impulsem Lleida forma als seus electes del 28 de maig en una jornada de preparació per al cartipàs municipal

Més de 80 càrrecs electes s’han reunit aquesta tarda a Alpicat per rebre una formació tècnica per tal de donar eines de suport als nous equips municipals sorgits de les eleccions del passat 28 de maig per tal que conformin el millor cartipàs municipal possible en cada cas.

L’alcalde d’Alpicat, Joan Gilart, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda a tots els alcaldes/alcaldesses i electes que han volgut participar a la jornada, mentre que la cloenda ha anat a càrrec del president d’Impulsem Lleida, Antoni Villas, que ha agraït l’assistència i la col·laboració de tots/es, a la vegada que els ha felicitat per la seva tasca.

Per la seva part, el secretari general d’Impulsem Lleida, Manel Solé, ha fet un agraïment als equips de campanya i a totes les candidatures, tant a les que han obtingut victòries com a les que no, als valents i valentes que han assumit aquesta responsabilitat per tal de poder obtenir aquesta victòria global.

Solé ha remarcat que la formació va presentar 35 llistes a la coalició a la Vegueria de Lleida, de les quals 28 van obtenir la victòria i 27 d’elles ho van fer amb majories absolutes, algunes d’elles força destacades, com van ser els casos d’Alpicat, Torrefarrera, Juneda, Térmens o la que va encapçalar el mateix Solé a La Granja d’Escarp. Les dades també diuen que, després de les eleccions del 28 de maig, a la comarca del Segrià la candidatura d’Impulsem va aconseguir el 71% dels regidors, és a dir, 95 dels 133 regidors. L’altra comarca on es va obtenir un gran resultat va ser al Solsonès, amb el 51% dels regidors (25 dels 49).

El secretari general d’Impulsem ha destacat que “els resultats ens avalen, hem guanyat a bona part dels municipis de la plana de Lleida i això ens permetrà prendre decisions des del territori per enfortir les institucions”. Solé també ha detallat que “tenim equips municipals nous i altres amb experiència”, i mitjançant aquesta trobada celebrada a Alpicat “els oferim formació per tal que els servidors públics tinguin les millors eines per formar els governs que marcaran les dinàmiques municipals dels propers quatre anys”.

Cal recordar, en aquest sentit, que Impulsem Lleida es va formar com a partit per fer lobby al territori de Lleida, entenent que des dels municipis i des de les alcaldies és on es xafa ‘l’arena política’, on es té el termòmetre d’allò que els hi passa als veïns i veïnes, als pagesos i pageses, als autònoms i autònomes i a la societat en general.

És per això que, tal com ha dit Manel Solé, “vam entendre que, per poder influir en les polítiques de i per al territori, calia obtenir representació als governs, més enllà dels municipis que representem, per tal que es resolguin els problemes de les persones que viuen als municipis de la plana de Lleida. Així ens vam constituir i per aquest motiu vam signar l’acord, al gener d’aquest any”, ha remarcat Solé, que ha afegit que “som una resposta en clau de confiança per posar l’agenda lleidatana, les persones i els seus actors principals al capdavant, i estem segurs que amb els companys de la coalició vetllarem plegats per tal que els nostres municipis i els nostres veïns i veïnes puguin viure en un territori d’oportunitats, amb projecció i amb autoestima”.

Impulsem Lleida es va presentar amb la coalició Compromís Municipal, formada per Junts i Impulsem Lleida. Solé ha destacat, al voltant d’aquesta coalició, que “quan vam signar l’acord, vam deixar de ser dos partits per ser una coalició”, i que aquesta “ha estat un èxit”, ja que “sumant augmentem”, perquè “la suma, multiplica”. És per aquest motiu que Manel Solé no ha dubtat a l’hora d’assenyalar que des de la coalició valoren “molt positivament” unes municipals que avalen l’èxit de l’aliança, posant en valor els 10 diputats aconseguits a la Diputació de Lleida i el fet que la coalició ha guanyat en 5 de les 7 comarques de la Vegueria de les Terres de Lleida, i també en nombre de regidors i de vots.

COMPARTEIX L'ARTICLE A LES TEVES XARXES

Compartir en facebook
Comparteix a Facebook
Compartir en twitter
Comparteix a Twitter
Compartir en linkedin
Comparteix a Linkdin
Compartir en pinterest
Comparteix a Pinterest

Posa't en contacte amb nosaltres

Tens cap dubte? Vols posar-te en contacte amb el partit? A continuació trobaràs un formulari: omple amb les teves dades personals i pregunta’ns el que vulguis. Et donarem una resposta com més aviat millor. Moltes gràcies pel teu suport!