Més de 100 persones del món local es congreguen per fundar Impulsem Lleida

Manel Solé ha estat escollit com a Secretari General de la formació amb l’objectiu de ser decisius en les properes eleccions municipals per al territori de Lleida

A més de Manel Solé, el Comitè Executiu d’Impulsem Lleida està format per Antoni Villas (President), Aida Gabernet (Secretària de Política Municipal) i Joan Gilart (Secretari d’Organització)

Impulsem Lleida ha celebrat el Congrés fundacional aquest diumenge al matí a Juneda, al Centre de les Arts i la Memòria de Ponent, en el que hi han assistit més d’un centenar de persones del món local de les comarques de Lleida per elegir la nova direcció del partit. Manel Solé, alcalde de La Granja d’Escarp, escollit com a Secretari General, liderarà la formació política amb l’objectiu d’esdevenir un actor decisiu en les properes eleccions municipals de maig de 2023.

Després d’una jornada en la que han tingut lloc els debats i les votacions de la ponència política i la ponència ideològica s’ha procedit a l’elecció dels càrrecs. Així, el Comitè Executiu d’Impulsem Lleida està format per l’alcalde de Juneda, Antoni Villas (President), l’alcalde de La Granja d’Escarp, Manel Solé (Secretari General), la regidora de Bellpuig, Aida Gabernet (Secretària de Política Municipal) i l’alcalde d’Alpicat, Joan Gilart (Secretari d’Organització).

Les primeres paraules del líder d’Impulsem Lleida han estat d’agraïment cap a les persones que han organitzat el primer Congrés i cap als tres membres del Comitè Executiu. Acompanyat d’alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores i persones de la societat civil lleidatana, Manel Solé ha posat de manifest que “som gent que ens fundem per a treballar des de la base del municipalisme i el món local, des del porta a porta amb els veïns i veïnes”. Solé ha assegurat que “som gent que hem trepitjat el carrer i per tant, som coneixedors i coneixedores de les mancances, greuges i també oportunitat dels nostres pobles i del nostre territori”. I ha afirmat que “tenim experiència servint a les persones, tenim projecte, tenim idees i tenim equip”. Així, ha assegurat que “la política del futur passa per la proximitat i les relacions humanes, i això és Impulsem Lleida”.

Davant el plantejament de possibles pactes de cara a les pròximes eleccions, Solé ha assegurat que “la política és negociar i per tant, no volem pactes de cadires, sinó una carpeta lleidatana on el territori sigui el centre”. Envoltat de més de 100 persones amb vincles municipals: alcaldes, alcaldesses, regidors, regidores i equips locals, Manel Solé ha afirmat que “Impulsem Lleida és i serà un actor decisiu en les properes eleccions municipals per al territori de Lleida”.

El nou líder d’Impulsem ha manifestat la situació “d’anys d’oblit i abandó d’inversions, infraestructures i serveis bàsics que pateixen les comarques lleidatanes i els seus ajuntaments per part d’institucions i administracions”. Davant aquesta situació, els presents en aquest Congrés s’han conjurat per “plantar-hi cara” i retornar l’esperança.

Solé ha posat el focus sobre una de les amenaces més importants de les darreres dècades, el despoblament, “conseqüència d’anys d’oblit, abandó i manca de serveis, inversions i infraestructures”. Detallant els principals problemes amb els que lidien les persones del món local lleidatà com la lluita constant per salvar la pagesia i la ramaderia, l’abandó dels boscos, el bloqueig de les energies renovables, la fugida d’empreses, les restriccions pel subministrament d’aigua, o el bloqueig polític, el líder Manel Solé ha plantejat dues opcions: queixar-se i quedar-se a casa o alçar-se i treballar per construir un futur millor. Impulsem Lleida opta per la segona.

Solé ha culminat el seu discurs de la mateixa manera que ha començat, donant les gràcies a l’equip que l’acompanya i a tota la gent “valenta” allà present.

 

 

 

 

 

 

 

COMPARTEIX L'ARTICLE A LES TEVES XARXES

Compartir en facebook
Comparteix a Facebook
Compartir en twitter
Comparteix a Twitter
Compartir en linkedin
Comparteix a Linkdin
Compartir en pinterest
Comparteix a Pinterest

Posa't en contacte amb nosaltres

Tens cap dubte? Vols posar-te en contacte amb el partit? A continuació trobaràs un formulari: omple amb les teves dades personals i pregunta’ns el que vulguis. Et donarem una resposta com més aviat millor. Moltes gràcies pel teu suport!