Manel Solé, Joan Gilart i Antoni Carré aposten per treballar des de l’oposició per a tots els ajuntaments del territori

  • Els representants d’Impulsem Lleida a la Diputació han pres possessió dels seus càrrecs com a diputats provincials.
  • Estan integrats dins la coalició Compromís Municipal, formada per Impulsem i Junts per Catalunya.

Manel Solé, Joan Gilart i Antoni Carré han pres possessió, aquest dimarts, del seu càrrec com a diputats provincials de la Diputació de Lleida per Impulsem Lleida. Ho han fet durant el Ple constituent de la nova corporació, sorgida de les eleccions municipals del passat 28 de maig.

Tots tres provenen del partit judicial de Lleida, on la coalició Compromís Municipal en va obtenir 4 en total. Cal recordar, però, que Impulsem Lleida va presentar 35 llistes a la coalició a la Vegueria de Lleida, de les quals van obtenir 28 victòries i 27 majories absolutes, però un pacte de govern entre ERC, PSC, UA i PL ha deixat a l’oposició els 10 diputats de la coalició Compromís Municipal, formada per Impulsem Lleida i Junts.

Manel Solé, secretari general d’Impulsem Lleida, és alcalde de La Granja d’Escarp des de l’any 2011. Aquest serà, doncs, el seu quart mandat municipal, gràcies a que va ser reelegit en obtenir la totalitat dels regidors. Per a Solé, els tres diputats d’Impulsem Lleida són el gruid “del gran resultat de les nostres candidatures a la Vegueria de Lleida, on vàrem obtenir 28 majories absolutes”. Sobre el tarannà que creu que han d’imprimir a la seva tasca, Solé diu que “olem ser diputats que trepitgin territori, volem ser útils per escoltar i recollir les necessitats dels municipis de Lleida. Volem ajudar a fer possible l’arrelament de la ciutadania a cada municipi de la província, on tothom tingui les mateixes oportunitats i facilitats per créixer i consolidar un projecte de vida”, diu.

Per la seva part, Joan Gilart és des del 2015 alcalde d’Alpicat, on afronta el seu tercer mandat després que a les darreres eleccions municipals també fos reelegit amb majoria absoluta. Gilart és l’únic dels tres diputats d’Impulsem que ja va ho va ser en l’anterior legislatura de la Diputació. Ara, però, ho farà “des de l’oposició”, tot “un repte” i una situació nova per a ell, però que encara “amb el mateix esperit de treballar per les terres de Lleida i del Pirineu, pels seus ajuntaments i per la seva gent, ja que hi ha molta feina per fer”.

Finalment, Antoni Carré, alcalde de Benavent de Segrià des del 2019 i reelegit al 2023 amb majoria absoluta, s’alinea en aquest mateixa voluntat de servir el món local i treballar per al conjunt de pobles de la demarcació. “Assumeixo aquesta nova responsabilitat amb voluntat d’aportar i defensar un municipalisme compromès amb les persones i el món local”, un compromís que passa, segons Carré, per “continuar treballant incansablement per Benavent i per tots els 231 municipis de les terres de Lleida”.

La presa de possessió de tots tres s’ha produït a la sessió plenària d’aquest dimarts en què s’han formalitzat les acreditacions de les diputades i diputats que formaran part del mandat 2023-2027, i s’ha votat la figura de la nova presidència de la corporació. El ple de la Diputació de Lleida està format per 25 escons que es distribueixen en partits judicials. A l’acte d’avui hi han assistit més de 250 persones entre autoritats, familiars i mitjans de comunicació.

COMPARTEIX L'ARTICLE A LES TEVES XARXES

Compartir en facebook
Comparteix a Facebook
Compartir en twitter
Comparteix a Twitter
Compartir en linkedin
Comparteix a Linkdin
Compartir en pinterest
Comparteix a Pinterest

Posa't en contacte amb nosaltres

Tens cap dubte? Vols posar-te en contacte amb el partit? A continuació trobaràs un formulari: omple amb les teves dades personals i pregunta’ns el que vulguis. Et donarem una resposta com més aviat millor. Moltes gràcies pel teu suport!