Junts-Impulsem presidirà el Consell Comarcal de les Garrigues

Gràcies al suport del conseller comarcal del PSC, que n’ostentarà la vicepresidència primera

Compromís Municipal, la coalició integrada per Junts per Catalunya-Impulsem Lleida, presidirà el Consell Comarcal de les Garrigues gràcies a un acord amb el PSC a la comarca a través del qual Junts-Impulsem tindrà la presidència del consell, i els socialistes n’assumiran la vicepresidència primera i l’àrea de Promoció Econòmica. L’acord, que s’ha anat gestant en aquestes darreres setmanes i s’ha signat aquest dimecres, estableix que l’alcalde de Juneda, Antoni Villas, serà el president de l’ens comarcal, mentre que el conseller comarcal del PSC, Ramon Solé, qui és regidor d’Arbeca, ostentarà la vicepresidència primera del Consell Comarcal de les Garrigues.

Igualment, la coalició de Compromís Municipal assumirà la segona, tercera i quarta vicepresidència, així com totes les àrees del Consell excepte Promoció Econòmica i Agricultura, que assumirà el PSC. Igualment, les formacions que han signat el pacte es comprometen a potenciar el Consell d’Alcaldes com a òrgan de debat, proposta i impuls de les polítiques comarcals, que permetrà facilitar la tasca de tots els grups del Consell a través de la Junta de Portaveus.

L’estratègia territorial per les Garrigues

L’acord de govern té la finalitat de concretar una estratègia territorial que determini les accions necessàries per impulsar la comarca en aquest pròxim mandat i, en aquest sentit, inclou un seguit d’objectius bàsics com són la lluita en favor del repoblament i l’arrelament de les persones a la comarca; el fet de disposar d’un sector primari com l’agricultura i l’agroindústria modern, innovador i de valor afegit; el suport als ajuntaments de la comarca i l’impuls al municipalisme, així com la cohesió territorial i social, l’organització tècnica i apostar per un territori integrador i d’acollida.

Entre els principals eixos bàsics de les polítiques del nou govern del Consell Comarcal de les Garrigues destaquen la lluita contra el canvi climàtic i la nova agenda urbana; el desenvolupament local, l’economia social, el treball i la innovació; el lideratge comarcal; els municipis oberts, que aposten per les noves tecnologies, així com el servei a les persones, les polítiques d’igualtat, habitatge i diversitat, i l’impuls a la cultura i l’educació, entre altres aspectes cabdals per la comarca.

COMPARTEIX L'ARTICLE A LES TEVES XARXES

Compartir en facebook
Comparteix a Facebook
Compartir en twitter
Comparteix a Twitter
Compartir en linkedin
Comparteix a Linkdin
Compartir en pinterest
Comparteix a Pinterest

Posa't en contacte amb nosaltres

Tens cap dubte? Vols posar-te en contacte amb el partit? A continuació trobaràs un formulari: omple amb les teves dades personals i pregunta’ns el que vulguis. Et donarem una resposta com més aviat millor. Moltes gràcies pel teu suport!