Junts per Catalunya i Impulsem Lleida concorreran conjuntament a les eleccions municipals del 28 de maig

Les executives de Junts per Catalunya i d’Impulsem Lleida han donat llum verda a l’acord per tal que les dues formacions concorrin conjuntament a les eleccions municipals del proper 28 de maig. Aquest acord permetrà presentar una proposta política a la gran majoria de municipis i al conjunt de la vegueria amb l’objectiu de continuar treballant des del món local per millorar el benestar dels ciutadans, amb una mirada de territori i de país.

El compromís amb l’1 d’Octubre i amb la independència de Catalunya és l’eix vertebral de l’acció política que comparteixen ambdues formacions i, d’una manera especial, tots els alcaldes i regidors que en formen part.

Les comarques de Lleida mereixen recuperar terreny i revertir  la situació de manca d’inversions, d’infraestructures, de projectes i d’iniciatives que han afavorit el despoblament en les nostres comarques i municipis.

Les famílies, el teixit productiu, el sector agrari i ramader, les empreses, les cooperatives, el teixit social i cultural, el tercer sector i els ajuntaments i les comarques de Ponent mereixen tenir uns governs i un estat que treballi al seu favor per recuperar la seva dignitat.

En aquest sentit, una nova gestió forestal, la connectivitat digital i tecnològica, una nova mirada de la llei d’urbanisme i la revolució de les energies renovables representen una oportunitat estratègica irrenunciable per recuperar la vida i el futur de les nostres comarques i municipis.

És per això que després d’uns darrers mesos de contactes i reunions de treball intenses i discretes, els òrgans de Junts i Impulsem Lleida han donat llum verda als dos espais polítics per explorar un acord pre-electoral per a les properes eleccions municipals del 28 de maig.

La prioritat d’aquest acord és posar fi a l’oblit i abandó que hem patit les darreres dècades.

El pas inicial és liderar aquesta nova etapa des del front institucional municipal.

És per això que ambdues organitzacions s’emplacen a tancar en un període de temps breu un acord que formalitzi la cooperació mútua per liderar aquesta nova etapa de recuperació i assolir aquests objectius.

És per aquest motiu que les dues parts:

EXPOSEN

I. Que els partits polítics Junts per Catalunya i Impulsem Lleida són dos partits fermament compromesos amb el municipalisme i ambdós tenen la voluntat de treballar per una societat més justa, més lliure i més humanitària des d’una Catalunya independent, pròspera econòmicament i compromesa mediambientalment.

II. Que les Terres de Lleida necessiten un impuls urgent, per fer front a les diverses crisis que pateix: econòmica, demogràfica i de model productiu, i requereix un abordatge especial per part de totes les administracions.

III. Que ambdues formacions estan plenament convençudes que treballant des dels municipis i amb vocació de servei, el món local tindrà un paper fonamental en l’assoliment d’aquests objectius de país, fet que juntament amb el compromís que ambdues formacions mantenen amb les comarques de Ponent, i en el marc del respecte mutu, volen deixar palesa la seva voluntat d’entesa i col·laboració. I a aquests efectes, ambdós partits subscriuen el present ACORD DE COL·LABORACIÓ que es regirà pels següents:

PACTES – ACORD DE COALICIÓ ELECTORAL

Que és voluntat d’ambdues formacions polítiques la subscripció d’una coalició electoral per concórrer conjuntament a les properes eleccions municipals a celebrar el 28 de maig de 2023.

A aquests efectes ambdues formacions es comprometen a treballar i explorar les vies de col·laboració que així ho permetin.

Aquest acord es cenyeix als municipis de la plana de Lleida, per tant a les comarques del Segrià, Solsonès, Pla d’Urgell, La Noguera, Les Garrigues, l’Urgell i la Segarra.

Ambdues formacions acorden que adoptaran aquella denominació, que legalment s’estableixi en el moment oportú, de la coalició electoral amb la que concorreran conjuntament a les eleccions municipals del 2023

Ambdues formacions establiran un comitè d’enllaç que farà el seguiment dels municipis on es presenten les candidatures, amb la clara determinació de no competir en cap municipi. Aquest comitè d’enllaç estarà format per 3 persones de cada formació política. Quan s’hagin de tractar temes comarcals específics s’hi afegiran dues persones de la comarca per cada partit.

S’estableixen unes regles de funcionament entre les dues formacions per tal d’assolir els objectius marcats en els punts anteriors:

  • La persona que actualment ostenta l’alcaldia confeccionarà la llista que per a les eleccions de 2023.
  • En la resta de municipis el comitè d’enllaç ho tractarà detalladament.

COMPARTEIX L'ARTICLE A LES TEVES XARXES

Compartir en facebook
Comparteix a Facebook
Compartir en twitter
Comparteix a Twitter
Compartir en linkedin
Comparteix a Linkdin
Compartir en pinterest
Comparteix a Pinterest

Posa't en contacte amb nosaltres

Tens cap dubte? Vols posar-te en contacte amb el partit? A continuació trobaràs un formulari: omple amb les teves dades personals i pregunta’ns el que vulguis. Et donarem una resposta com més aviat millor. Moltes gràcies pel teu suport!